Bemutatkozás

  Szervezetünk 2005-ben alakult, megalakulása óta folyamatosan működik, létszámunk 20 fő. Együttműködési megállapodást kötöttünk több helyi civil szervezettel és intézményekkel (Sarkadi Horgász Egyesület, Sarkad Általános Iskola, Sarkad Város Önkormányzata). A megfogalmazott céljaink, folyamatos akcióink megvalósításához nagyobb létszámot tudunk mozgósítani, programjainkban egyesületünk tagjain kívül sok sarkadi önkéntes lakos is részt vállal.

                Az alapszabályunkban leírtak szerint, az egyesületünk célul tűzte ki a természet és a környezetünk védelmét, beleértve Sarkad és környékét, különös tekintettel élővizeinkre.  A több települést érintő Fekete-Körös határtól az összefolyásig terjedő 17 km-es folyamszakasz árvízi töltésének környezetvédelme, a vízi sportok népszerűsítése, valamint a közutak mentén lerakott kommunális hulladékok összegyűjtése és az illegális lerakók felkutatása, felszámolása az egyesületünknek komoly feladatokat jelent.

Nagy gondot fordítunk környezetünk tárgyi és szellemi értékeink megőrzésére, az egészséges életmód propagálására, természetjárásra, horgászatra, és szabadidős halászatra.

Egyesületünk célja még kistérségünk bemutatása turisztikai értékkel bíró területek népszerűsítése.

E célok megvalósításához segítségül hívjuk a ma használatos számítástechnikai internetes lehetőségeket, kiemelt figyelmet fordítunk a kiírt pályázatokra és az információáramlás elősegítésére. Ennek a gondolatnak a kapcsán hoztuk létre honlapunkat, bemutatva egyesületünket, programjainkat, így biztosítva lehetőséget betekinteni az egyesület életébe.

Köszönjük, hogy meglátogatta honlapunkat.

Üdvözlettel: Nagy Zoltán egyesület elnöke

Partnereink

Sarkad Város honlapja
1%